Ouderbetrokkenheid
Wij streven naar partnerschap met ouders. Als ouders en school nauw samenwerken, komen de talenten van kinderen beter tot bloei. Dit vraagt betrokkenheid tussen ouders, leerlingen en het team.
Daarvoor is een goede en open communicatie noodzakelijk. Dat doen we mondeling en via Social Schools (bijv. Haspernieuwsbrieven en groepsberichten) en via de website van school.
Drie keer per jaar zijn er voor alle groepen 'tien-minutengeprekken'. Ouders kunnen werk van hun kind(eren) bekijken en met de leerkracht over de vorderingen en het functioneren binnen het schoolgebeuren praten. Het startgesprek geeft ouders en kind samen de mogelijkheid om de leerkracht informatie te geven over wat het kind bezighoudt. Halverwege het jaar hebben we rapportgesprekken waarin ouders worden meegenomen in de ontwikkeling en natuurlijk ook zelf belangrijke zaken kunnen aangeven. Vanaf groep 5 sluit ook de leerling bij deze gesprekken aan. Aan het einde van het jaar is er opnieuw de mogelijkheid tot een gesprek. Indien het vanuit school of ouders wenselijk is kan er natuurlijk altijd tussendoor een extra gesprek plaatsvinden.
We stellen het zeer op prijs als ouders meehelpen in de school. Om de samenwerking tussen ouders en school goed te regelen zijn er op school een medezeggenschapsraad en een activiteitencommissie die uit en door ouders wordt gevormd.